Емисија “Кишови ђаци својим мамама на дар“ као похваљени пример добре праксе

Веома нас је обрадовала вест да је ваннаставни пројекат назван „Радиом сад песме лете, мами свакој, њено дете“ – у ком је од идеје до реализације представљена радио емисија “Кишови ђаци својим мамама на дар“ ученика I/6 ОШ „Данило Киш“ из Беогарад, уз помоћ четвртака те исте школе – добила трећу похвалу на конкурсу „Примери добре праксе“, коју расписује Друштво учитеља Београд.

Фотографије су део пројекта и заштићене су ауторским правима. Неовлашћено копирање и умножавање је строго забрањено и кажњиво.

Том приликом, своје ђаке прваке је учитељица Мирјана Шеша, а уз помоћ  ђака четвртака и учитељице Александре Вујатовић, подстицала је да проналазе најлепше песме о женама, а понајвише о оним женама које су њима најважније – мајкама; учила их је умећу организације при осмишљавању програма за радио емисију, као и како да користе различите дигиталне уређаје, алате и апликације да тај програм и реализују, а потом уз помоћ наше редакције реализују и емитују путем платформе нашег интернет радија.

Ученици су се, на округлом столу на трибинама школског дворишта, договорили да тема емисије буде везана за Дан жена, потом су засукали рукаве, поделивши се у групе. У истраживачкој фази „Сад се снађи, песми алат нађи“, група „Песма“ проналазила би најлепше песме о женама, односно мајкама, а група „Звук“ би истраживала алат за обраду звука, а и проналазила би музичке нумере које би се нашле у музичким пасажима емисије. У припремној фази „Вредноћа се сада тражи, на делу се сад покажи“, група „Спикер“ је од свега прикупљеног вредно правила нацрт за радио програм, док је група „Репортер“ истраживала које све алате за аудио снимања могу да користе приликом снимања кратких аудио прилога који ће бити део емисије, а група „Монтажа“ истраживала је на који се начин одабрани аудио прилози могу спојити у целину и тако направити емисија. Коначну монтажу снимљених и прикупљених материјала радио је део редакције нашег интернет радија коју су чинили Миодраг Миша Јовичић и Николина Нина Бабић. Дакле, у фази реализације „Осми март, драги свете, жели мами њено дете“ емитована је емисија “Кишови ђаци својим мамама на дар“ на Зено платформи НИНОДРАГ ВАУ АРС РАДИОПИСА, 7. марта 2021. године, а можете је послушати овде.

Фотографије су део пројекта и заштићене су ауторским правима. Неовлашћено копирање и умножавање је строго забрањено и кажњиво.

Да подсетимо, вредна дечица ОШ „Данило Киш“, из београдске општине Вождовац, подсетила су нас да је свака мајка јединствена и да се попут нарочитог цвета негује љубављу и разумевањем. Стога је учитељица Мирјана Шеша је овом љубављу подстакнута окупила у заједничку племениту активност своје пандемијском ситауцијом разједињене ђачиће првачиће и тиме им пробудила осећај заједништва. У помоћ при припреми овог пројекта придружили су се и четвртаци учитељице Александре Вујатовић. Велику захвалност упућујемо свим ученицима који су били део овог за све нас важног искуства, мајкама које су биле неисцрпна инспирација ове емисије, учитељицама као вредним иницијаторима, ђацима као марљивим учесницима и читавом вредном колективу ОШ „Данило Киш“.

Фотографије су део пројекта и заштићене су ауторским правима. Неовлашћено копирање и умножавање је строго забрањено и кажњиво.
Послушајте емисију

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s