Pesnički projekat SVI KAO JEDAN

Teskt: Nikolina Nina Babić

Dušan Mihajlović i SPOKEN WORD RS


Kako izgleda pesma odevena u ruho nekoliko različitih glasova onih koji su takođe poetski stvaraoci i negovatelji ove egzistencijalno osetljive, ali žilave književne forme – zapitao se i Dušan Mihajlović, pesnik, rokenrol novinar, autor NEKOG NAZOVIMO PODKASTA, stand up komičar, autor emisije MUZIČKI MOLJCI na Ninodrag VAU ARS radiopisu i iznad svega divan prijatelj. Svoje pitanje je propustio kroz čari realizacije pustivši sopstvenu pesmu „Teško je“ da govori kroz 23 prijateljska pesnička glasa: Слађана Бушић, Nikolina Nina Babić, Miodrag Misa Jovicic, Ivan Marinković, Анђелија Дејић, Milica More Milovanović, Jasna Kinđić, Dino Tremens, Tamara LoVe Naumovic, Kristina N. Vuletic, Dalibor Ivanovic, Goran Loncarevic, Dea Dzankovic, Stefan Mladenović, Radovan Bozovic, Katarina Fiamengo, Miodrag Stošić, Jovana Ilkic, Filip Perlić, Morana Lenore, Marica Cosic, Zoran Antonijević, Lazar Brajković.

Kada smo ga upitali za povod i dalje ciljeve vezane za ovaj spontani projekat SPOKEN WORD RS-a, koji su mladi pesnici s oduševljenjem prihvatili i odlučili da ga podrže, rekao nam je sledeće: „Dugo već eksperimentišem sa video poezijom pa je ovo došlo kao još jedna ideja u nizu. Može se reći da ova ideja ima dvojak cilj prvo i najbitnije je nada da će ovo pokrenuti jedan novi talas kreativnog delovanja i da bi na sličan način mogli da govorimo i pesme drugih autora i drugi cilj je pretpromocija nadolazeće zbirke.“ Dakle, Dule je radost povodom izlaska iz štampe autorske zbirke pesama odlučio da ovako podeli i obznani, a potom i da omogući i drugim stvaraocima da se i njihove pesme, na ovaj neobičan način, čuju i žive na internet postoru.

U nastavku realizacije projekta našla se pesma pod nazivom CIMCUM, autora Renka Mekgafina, čoveka koji je iz Čilea došao u Srbiju i ovladao srpskim toliko da na njemu danas piše poeziju. Renkova pesma se, dakle, našla u ovom pesničkom video višeglasju, specifičnom po tome što je svakom učesniku data mogućnost da potpuno slobodno i u skladu sa svojim kreativnim i tehničkim mogućnostima osmisli video kontekst odabranog stiha, dajući svoj autentični doživljaj. Mladi stvaraoci se kreativno zbližavaju kroz međusobno interpretiranje pesničkih tvorevina čiji su autori. Reč je o eksperimentalnom projektu vrednom svake pažnje.

Pratite YouTube kanal Spoken Word RS-a da biste saznali čiji će stihovi biti na ovaj, posve specifičan način interpretirani.

podrška NinoDrag VAU ARS tima

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s