OBJAVE

Sve novosti koje se tiču NINODRAGA, ovde možete pronaći.

PLAVA PROZIRNA KAPSULA

Autorka: Turinski Branislava Glorija Wolf Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Put pod prstima“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča inspirisana imaginarnim putovanjem? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj svoju priču u video formatu, koju ćemo deliti putem društvenih mreža. Saznaj više…

EDEN

Autorka: Ivana Radojičić Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Put pod prstima“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča inspirisana imaginarnim putovanjem? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj svoju priču u video formatu, koju ćemo deliti putem društvenih mreža. Saznaj više o izazovu…

Put pod prste – u treći NinoDrag IzaZov!

Putovanju treba definitivno vratiti elan glagolske imenice, koja već kibicuje stvari za kofere i zagreva noge za put, pa bi da poskoči, pojuri, oseti neke nove predele. Zapravo, ako ne noge, a ono udružene misao i prste možemo poslati u bilo koji egzotični predeo sveta na put, bez bilo kakvog administriranja, troškova i pandemijskih ograničenja.…

Ognjište vilinske kućice

autor: Anđelija Dejić Kroz vijugave šumske puteve pozdraviće te mnoge životinje. To su moje dobre komšije sa kojima delim svaki dan i čuvam ovu našu šumu. E, upravo oni su boli ti koji su mi pomogli da napravim moj topli dom. Bila je to prava moba kakvu šuma dugo nije videla. Skupio se čitav komšiluk,…

Drugi NinoDrag izazov „Pozajmljena rečenica“ uspešno završen

Samo onoliko koliko ste spremni da date, možete dobiti. Vreme smo prethodnih meseci mahom provodili, najpre, u uživanju u vašim zaista sjajnim odogovorima na izazov UNA, potom i u druženju sa mnoštvom sjajnih književnih ostvarenja, palo nam je na pamet da izazov ovoga puta bude spoj dobrog čitalačkog iskustva i intuitivnih spisateljskih pobuda. U temelju…

Otrovijada

Autorka: Nikolina Nina Babić Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Pozajmljena rečenica“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča inspirisana „pozajmljenom rečenicom“? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu. Saznaj više o izazovu ovde.

Треће око

Ауторка: Верица Преда ПреВера Пишите ауторки: * Прича је настала као одговор на изазов „Позајмљена реченица“. Погледајте и остале прозне одговоре на изазов овде. А, како гласи твоја прича инспирисана „позајмљеном реченицом“? Пошаљи нам је на ninodrag@outlook.com, а као награду за труд очекуј књигу. Сазнај више о изазову овде.

Čim je došla u sobu

Autorka: Ivana Radojičić Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Pozajmljena rečenica“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča inspirisana „pozajmljenom rečenicom“? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu. Saznaj više o izazovu ovde.

Filozofi i ljudi ptice

Autorka: Milica Radosavljev Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Pozajmljena rečenica“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča inspirisana „pozajmljenom rečenicom“? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu. Saznaj više o izazovu ovde.

Ruža Malog Princa

Autorka: Sanja Leban Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Pozajmljena rečenica“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča inspirisana „pozajmljenom rečenicom“? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu. Saznaj više o izazovu ovde.

Moj rođak sa Tare

Autor: Vuk Stevanović Pišite autoru: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Pozajmljena rečenica“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča inspirisana „pozajmljenom rečenicom“? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu. Saznaj više o izazovu ovde.

Zovem se Lada

Autorka: Amina Hrnčić Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Pozajmljena rečenica“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča inspirisana „pozajmljenom rečenicom“? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu. Saznaj više o izazovu ovde.

Kako se zoveš?

Autorka: Katarina Grujić Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Pozajmljena rečenica“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča inspirisana „pozajmljenom rečenicom“? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu. Saznaj više o izazovu ovde.

Još malo sam napregla oči

Autorka: Marija Žmukić Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Pozajmljena rečenica“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča inspirisana „pozajmljenom rečenicom“? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu. Saznaj više o izazovu ovde.

Nekoliko ogromnih toplina

Izbor iz poetske zbirke „Nekoliko ogromnih toplina“, prvenca autorke Sare Stanojević, objavljenog 2020, kao realizacija nagrade Timoča lira za 2019. godinu, koja je dodeljena Sari od strane Radio Beograd 2 i Festivala kulture mladih Srbije u Knjaževcu. Stvaralački portfolio Sare Stanojević

IZAZIVAMO TE PONOVO!

 JESI LI SPREMAN ZA NOVU RUNDU IZAZOVA?  Pre neki dan smo od jedne učesnice u izazovima dobili poruku: „Kada ćete ponovo pokrenuti izazove? Meni se tako piše, ali nekako ne ide bez vašeg podsticaja“. Iako smo se obradovali što smo uspeli da budemo pokretač, ujedno smo se šokirali kada smo na kalendaru videli da je…

Континуирана нада јутра

Избор из поетске збирке „Тело светлости“, ауторке Анђеле Пендић, објављене 2021. године, у оквиру 52. Фестивала поезије младих, чији је лауреат Анђела била. Промоција збирке најављена је за 19 часова, 24. септембра 2021, у просторијама библиотеке „Данило Киш“ у Врбасу. Добро дошли! Стваралички портфолио Анђеле Пендић (у припреми)

Una – povest klovnova

Autor: Petar Jevtić Pišite autoru: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Una“. Nakon što pročitate priču (koja se nalazi u produžetku), pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča o Uni? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu 🙂 Saznaj više o izazovu ovde.

Una – jedna i jedinstvena

autor: Irena Mitkov Tomić Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Una“. Nakon što pročitate priču (koja se nalazi u produžetku), pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča o Uni? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu 🙂 Saznaj više o izazovu ovde.

Емисија “Кишови ђаци својим мамама на дар“ као похваљени пример добре праксе

Веома нас је обрадовала вест да је ваннаставни пројекат назван „Радиом сад песме лете, мами свакој, њено дете“ – у ком је од идеје до реализације представљена радио емисија “Кишови ђаци својим мамама на дар“ ученика I/6 ОШ „Данило Киш“ из Беогарад, уз помоћ четвртака те исте школе – добила трећу похвалу на конкурсу „Примери…

Let u nepoznato

Autor: Milenko Popović Kontaktirajte autora: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Una“. Nakon što pročitate priču (koja se nalazi u produžetku), pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča o Uni? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu. Saznaj više o izazovu ovde.

Fado ili kocka

Autorka: Nikolina Nina Babić Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Una“. Nakon što pročitate priču (koja se nalazi u produžetku), pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča o Uni? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu 🙂 Saznaj više o izazovu ovde.

А13

Autor: Zdravko Šumić Pišite autoru: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Una“. Nakon što pročitate priču (koja se nalazi u produžetku), pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča o Uni? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu 🙂 Saznaj više o izazovu ovde.

Una

Autorka: Marica Ćosić Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Una“. Nakon što pročitate priču (koja se nalazi u produžetku), pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča o Uni? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu 🙂 Saznaj više o izazovu ovde.

Uoči Božića

Autorka: Anđelija Dejić Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Una“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča o Uni? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu 🙂 Saznaj više o izazovu ovde.

VIP 00

Autorka: Verica Preda PreVera Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Una“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča o Uni? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu 🙂 Saznaj više o izazovu ovde.

Slučaj De Valen

Autorka: Zorana Tomić Pišite autorki: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Una“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča o Uni? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu 🙂 Saznaj više o izazovu ovde.

Odričem se

Autor: Bogdan Ocokoljić Pišite autoru: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Una“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča o Uni? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu 🙂 Saznaj više o izazovu ovde.

UNA NA DUERU

Autor: Vuk Stevanović Pišite autoru: * Priča je nastala kao odgovor na izazov „Una“. Pogledajte odgovore i na ostale izazove ovde. A, kako glasi tvoja priča o Uni? Pošalji nam je na ninodrag@outlook.com, a kao nagradu za trud očekuj knjigu 🙂 Saznaj više o izazovu ovde.

Zagonetka

Izbor iz rukopisne zbirke Marice Ćosić Stvaralački portfolio Marice Ćosić

Nova epizoda UMETNIKA ZA RECIKLAŽU!

U ovoj epizodi, trećoj po redu, Slađa i Nina su se našle na autobuskom stajalištu, kako to obično u njihovom slučaju biva, sasvim slučajno, a odatle nastavile u Bajfordovu šumu. U rancu su ovoga puta imale svežu zbirku pesama DŽEMPERI ZA KAMENJE, Koste Kosovca, objavljene u SKZ-u i tu, na šumskoj stazi, odlučile su da…

IZAZIVAMO TE!

JESI LI SPREMAN ZA IZAZOV? Nakon što smo završili sa drugom sezonom našeg radiopisa (sve emisije možete poslušati na MixClaud/NinoDrag platformi ili na sajtu pod rubrikom RADIOPIS), obuzela nas je stvaralačka hibernacija. Zasluženo, rekoše nam dragi ljudi No, nama nenaviklim na mirovanje, to je počelo da biva poput svraba – pa, se tako s vremena…

Sedmi NINODRAG VAU ARS radiopis samo što nije počeo!

U nedelju, 4. aprila 2021, od 12 do 22 časa, na zeno.fm/ninodrag platformi emitovaće se poslednji, sedmi emisijski blok u drugoj sezoni. Ovoga puta, pored uobičajnih tema pojedinačnih emisija, radijski likovi će se udružiti u konačnom razrešavanju misterije nestanka glavnog i odgovornog urednika našeg radiopisa, Bogdana Ocokoljića. Ko li je odgovorni za otmicu Bogdana O?…

NINODRAG VAU ARS radiopis rođendanac!

Tačno godinu dana je proteklo otkako smo se prvi put oglasili na zeno.fm platformi kao NINODRAG VAU ARS radiopis. Dakle, između 22. marta 2020. godine i 22. marta 2021. godine stalo je mnoštvo emisija edukativnog, umetničkog i zabavnog sadržaja, koje možete pronaći na našoj stranici u rubrici RADIOPIS. Pre nego što se upustite u zvukovno…

ŠESTI NINODRAG VAU ARS radiopis samo što nije počeo!

SUTRA, 7. marta 2021, od 12 do 22.35 č. saznajte na koji način nas je proleće podstaklo na zvukopisanje. Do tog saznanja deli vas samo jedan klik. Ako kliknete, ući ćete u jedno fino tkanje dobrog zvuka i lekovite energije koju su za vas pripremili sjajni ljudi iz redakcije NinoDrag VAU ARS radiopisa Link ka radiopisu:…

Noge da ocu niknu

Izbor poezije iz rukopisa Stvaralački portfolio Petra Jevtića

OKTAVE

Izbor iz poetske zbirke „Oktave“, autorke Amine Hrnčić, objavljene 2020. godine, u okviru Festivala poezije mladih, čiji je laureat Amina bila. Promocija zbirke najavljena je za 18 časova, 24. septembra 2021, u prostorijama biblioteke „Danilo Kiš“ u Vrbasu. Dobrodošli! Stavralački portfolio Amine Hrnčić

Put za Agape

Izbor iz pesničke zbirke „Put za Agape“, autorke Amine Hrnčić Stvaralački portfolio Amine Hrnčić

NinoDrag VAU ARS audio produkcija na projektu „Discovering Ottoman cultural heritage“

NINODRAG VAU ARS tim može se pohvaliti jednom lepom saradnjom kroz pružanje usluge audio produkcije na projektu Transforming the Region One Conversation at A Time – Inspiring Youth Cultural Cooperation“ – Produkcija i postprodukcija projekta „Discovering Ottoman cultural heritage“, čiji je pokrovitelj Kreativno mentorstvo, iz Beograda, uz podršku Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO) i…

4. epizoda NINODRAG VAU ARS RADIOPISA počinje!

Novogodišnji specijal zvukopisnih emisija samo što nije počeo! Od njega deli vas samo jedan klik. Ako kliknete, ući ćete u jedno fino tkanje dobrog zvuka, lekovite informacije i mnoštvo dobre, dobre energije koju su za vas pripremili sjajni ljudi iz redakcije. Očekuju vas sledeće emisije: BUDI KAO (Marice Ćosić), NOVOGODIŠNJA ČESTITKA (VAU ARS SMEHULJAKA), SLUČAJNI SUSRETI…

UMETNICI ZA RECIKLAŽU – UMCIKLAŽA

Jedinog sunčanog oktobarskog dana, Slađana Branislava Bušić i Nikolina Nina Babić su naišle na neozleđeno ogledalo veličine omanjeg čoveka bačeno u kontejner. Razbijeno ogledalo, po našem folklornom sujeverju, donosi razbijaču sedam godina nesreće, a odbačeno ogledalo bez pukotina, mimo sujeverja – dve glave ispunjene poezijom. Odraz u odbačenom ogledalu, odabrana poezija, igra rečima i gestikulacija,…

Pećina, ja

Izbor iz poezije Antonele Lee Mik Lein stvaralački portfolio (klikni)

Pećina

(„Insekt će ležati sahranjen, u dnu pećine, da se iz nje ne može izvući? Neprekidno kretanje i nadovezivački sklop razdiranja? Na svakom kružnom podeoku kačenje kože, presa i ostanak na toj šavoskoj vezi, prihvaćenoj za usmereno mesto, sa poslom koji traži šivenje tela? Odmereno kreketanje tog kucavičnog sklopa, po pravilu, u ritmičnim ponavljanjima, u spiralnoj…

O onome što vidim

Rastržuća težina sa svakog uda ide nagore, do usta i nosa i ušiju da uđe unutra i ostane u toploti sluznih kanala. Ne držim je i ne činim ništa drugo osim što se grčim svaki put kad prodre u mene, kakva god da je, jer ne vidim je, već samo osećam sopstvenu bremenitost, razbijenu, razvodnjenu…

Pesma Jaz u video ruhu

Pesma „Jaz“ Nikoline Nine Babić, iz rukopisne zbirke „ZaSad“, dobila je svoje video ruho u okviru projekta SVI KAO JEDAN, iza kog stoji Spoken Word RS, odnosno njegovi idejni tvorci Dušan Mihajlović, Dalibor Ivanović i Ivan Marinković. Reč je o kreativnoj aktivnosti koja je okupila mnoštvo mladih umetnika (pesnika, muzičara, glumaca, slikara) i ukrstila spektar…

Treća epizoda NINODRAG VAU ARS RADIOPISA počinje!

Šta smo zvukopisali ovih mesec dana? Do tog saznanja deli vas samo jedan klik. Ako kliknete, ući ćete u jedno fino tkanje dobrog zvuka, lekovite informacije i mnoštvo dobre, dobre energije koju su za vas pripremili sjajni ljudi iz redakcije. NinoDrag VAU ARS radiopis počinje uživo u 12 č, pa će se protezati kroz skoro…

Pesnički projekat SVI KAO JEDAN

Teskt: Nikolina Nina Babić Kako izgleda pesma odevena u ruho nekoliko različitih glasova onih koji su takođe poetski stvaraoci i negovatelji ove egzistencijalno osetljive, ali žilave književne forme – zapitao se i Dušan Mihajlović, pesnik, rokenrol novinar, autor NEKOG NAZOVIMO PODKASTA, stand up komičar, autor emisije MUZIČKI MOLJCI na Ninodrag VAU ARS radiopisu i iznad…

PRIPREMA, POZOR, NADZOR!

ApsArt – Centar za pozorišna istraživanja Tekst: Nikolina Nina Babić Čije to veštačko oko uporno motri na nas i secira naše živote na proste činioce podataka? Eh, da je to oko jedno, nego se novijih dana silno umnožilo i prati nas, premerava nam korak, da ga slučajno ne iskrivimo, kažu po Zakonu, radi naše bezbednosti…

MIKRO PRIČE

Autor: Nikolina Nina Babić ОсудаOsuda   Једна жена је на пут испустила јаје. Гледала је у прореде својих прстију и у њихову природу и јаје које се измигољило између њих и прснуло. Јабучицом је пребирала по крхотинама и слузавом безбојном садржају које се склупчало око жутог ока, зачудо недодирнутог немилошћу гравитације. Провидни пролазници, који су…

ZaSad

Izbor iz rukopisne zbirke pesama Nikoline Nine Babić ПородPorod дан ми међу прстима цури као зрневље песка или зрневље семена родих га рано кад и себе у олујном повечерју родих га да ми видело покаже да ли то са дланова између прстију по отисцима корака на тлу клизи песак или семе Пре него што зарониш…

Одраз

Аутор: Миодраг Миша Јовичић “У соби нема огледала. У читавој кући нема огледала. Шта Паулина мисли! Стално поновља да се у ратно време огледала тешко набављају и да су сувишна.” Миодраг Матицки             Свако јутро трљао је очи испред огледала не би ли био сигуран да је устао и да више не сања. Његова опседнутост…

Bela zemlja

Autor: Miodrag Miša Jovičić Zemljana kupa i pri vrhu otvor eliptičnog oblika do čije unutrašnjosti snop svetlosti ne dopire. Marva se kreće po logorskim pravilima: “Bez preticanja! Ne stvarajte gužvu bez potrebe!” izgovara vojnik komandujućim glasom. Radnici izlaze polako, ošamućeni naglom promenom iz mraka u svetlost par stotinki teturaju se po magistrali, a zatim se…

Цртица из нашег живота: лук, он, земљотрес и сан

Аутор: Анђелија Дејић Стајала је и љуштила лук над радном површином у кухињи. Имала је увек исте покрете: одреже са оба краја онај задебљали део и полако скида љуспу по љуспу лука. Затим га расече на пола и почне са стрпљивим сецкањем. Лук, наравно, пусти свој сок, мирис који заболи очи, те сузе саме кренy.…

Epizoda 2. NINODRAG VAU ARS RADIOPISA samo što nije počela!

U nedelju, 01. novembra, u 12 časova pritisnućemo ponovo taster „play“ i započeti 2. epizodu druge sezone NINODRAG VAU ARS RADIOPISA na  zeno.fm/ninodrag  platformi, kojoj možete pristupiti tako što ćete ukucati zeno.fm/ninodrag ili skinuti besplatnu aplikaciju Zeno.fm iz Google prodavnice. Čeka vas mnoštvo zanimljivih emisija na koje ste navikli i one na koje ćete tek!…

Spontana anestezija

Autor: Nikolina Nina Babić Koža je pod prirodnom anestezijom. Dodirni je slobodno. Neće osetiti ni pritisak, ni toplotu, ni težinu, kako svog volumena, tako ni tvog prsta. Anestetik je nesvesno – mračni tepih pod koji guraš sve sto ti se ljigavo migolji objašnjenu. Oko je bez dubine samo poprečni presek stabla ili šargarepe. Fizički sve(s)t…

Амбициозни Сизиф

Аутор: Анђелија Дејић Дејану и Бојани, никада да не престану да траже. * Мештани села Стапара данима ће коментарисати овај чудни догађај. Старци су намрштених обрва вртели главом док су слушали млађе жене како до танчина причају о оно двоје који су лутали по селу и распитивали се где је некакав камен. У свакој кући…


Prati nas!

Get new content delivered directly to your inbox.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s